FIRA COCENTAINA 2009


Cocentaina Alternativa.- El primer pas important per a que la fira siga tot un éxit, es que aquesta siga presentada com a tal, es a dir, que la gent conega que els propers 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre, Cocentaina es plenará de llum, magia i color en un entorn privil.legiat centre de la nostra cultura, de la nostra historia i de les nostres tradicions.
Bufaran aires árabs, de l'edat mitjana, dels nostres avanpassats més llunyants i més propers...
Com els joglars i trobadors en l'edat mitjana, llaüt en má s'anunciava a tot arreu la proximitat de la Fira de Cocentaina. Avui en día ja no dispossem d'aquells pergamins que es deplegaven per a difondre a crit de veu i als cuatre vent l'arribada de la Fira. Per a d'això tenim el cartell anunciador. ´
El passat 2 d'octubre, quasi un mes abans de la Fira, es presentá el cartell i la programació de la Fira. Ja veuen, amb un sol acte i amb l'ajuda dels mitjans de comunicació i les noves tecnologíes, ja no fan falta joglars ni trobadors. Això si no considerem el meravellós treball que realitzen el personal encarregat de 'pegar' els cartells anunciadors en els principals establiments públics i privats dels voltants.
L'artista Martín Forès Sanz ha sigut el guanyador del concurs del cartell anunciador de la Fira de Tots Sants 2009 amb l'obra "GAIATET". Una obra que segons l'autor transmet l'esència básica de la fira, els gaiatos? Si observem tambè podem veure la figura del ja tradicional cavall i una ferramenta en referència a la part de la maquinaria.
Un missatge directe i concís sense cap mena de 'floritura', que te com a principal objectiu anunciar la fira, per això lo de 'cartell anunciador', però que, no obstant, denota 'crisis' en els seus elements.
Per el que respecta a l'organització de la Fira, les novetats es poden veure a la pàgina web de l'Ajuntament de Cocentaina, que per a algo está. Tot i això ens agradaria donar importancia a una moda cada volta més utilitzada en aquest tipus d'events. Els parle del sistema d'informació mitjançant el móbil. Amb el sistema bluetooth podrás accedir a tota la programació de la fira, apropan-te als punts d'informació. Així tambè a la pàgina de l'Ajuntament, com enviant un sms amb la paraula 'fira' al 5110, podrás descarregar-te un document informatiu. Per el que fa al missatge aquest tindrá un cost de 0.30 céntims d'euro. Al blog http://elcomtat.blogspot.com/ podrán trobar una informació més detallada d'aquesta novetat.
663 anys fent fira.

0 Response to "FIRA COCENTAINA 2009"

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme