FIRA I FESTA, JUNTS A COCENTAINA?

Cocentaina Alternativa.- Quí no s'ha queixat una, dos, tres, i cent voltes de qué en Cocentaina no es pot ixir de festa? Quí es planteja ixir de festa en el poble? Quí es queixa de les ofertes de festa que tenim? Quí pensa que les activitats que organitza l'Ajuntament, son més roíns que la 'carn de bescoll'?



Moltes vegades em fet nostres aquestes paraules per referir-nos a l'oferta d'oci (a la festa básicament) que tenim al nostre poble. Bé, començem per el més essencial, analitzar el oci a Cocentaina. Abans de res, en aquest article no es pretén fer publicitat de cap establiment, ni molt menys fer una valoració negativa de ningún dels mencionats.



En quan a tema de pubs, la Palma d'or se l'en-porta la Belle Epoque, però més que un pub podriem dir que és un lloc on pendre unes quantes copes amb tranquilitat. Tambè tenim el Xele Café i Gispo Pub, dos establiments que solen tindre els seus clients fixos. Després, un clásic, l'antic Festa i actual Lava. Els cuatre, tenen els seus clients fixos durant tot l'any, així com, vullgam o no vullgam voreu, un tipus de classe social relacionada sempre amb l'edat més adulta. Per tant, el que es festa festa, on hi haja sala de ball,a Cocentaina no l'encotrem, si no es en una data festiva, com ho es la propera fira de Tots Sants, o les passades Festes de Moros i Cristians, el punt més alt de la festa a Cocentaina.



Les xarxes socials están trobant el camí a la festa. Es en aquestes on, sobretot, els més joves están trobant una porta per a conjuntar el seu oci i els seus gustos per organitzar-se, i, valga la redundància, organitzar el seu propi oci, i demanar obertament una alternativa en Cocentaina.



Qué es el oci? L'esport; tenim el poliesportiu i les seues respectives activitats (deixem per a un altre article la nostra oferta deportiva, sobretot la emana del ajuntament). El cine; tenim el cada vegada més sol, Centre Comercial El Altet. La cultura; una biblioteca 'paxim paxam', la oferta teatral de Teló Teatre i del Patronat, els concerts del Ateneu, La Unión, El Mal Passet, El Discantus,... i poc més. Restaurants, Bars i Cafeteries; alçes una pedra i ni ha un bar, de restaurants anem justets, i de cafeteries La Ibense i la Belle tenen el 'monopoli'. Festa? ...



Les opinions de la gent començen a tindre veu a través de les xarxes socials, i pareix que els que organitzen 'les coses', per dir-ho col.loquialment, están deixant enrere la prehistoria i començen a conèixer que internet existeix, i es un vehicle de comunicació essèncial i màgnific per arribar, sobretot als més joves, un grup de població difícil de 'trobar' en els temps que corren.



Tot açò per a que? Per a presentar-vos el cartell de festa que trobarem a la Fira. Un cartell que no entre a valorar, però que pareix que te acceptació. Vorem 'si l'auela fuma'.



Això de la 'Happy Hour' es tota una novetat, cervessa a bon preu. Qué no falte.

0 Response to "FIRA I FESTA, JUNTS A COCENTAINA?"

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme